Cicevac-Razanj NeZavisan web portal

XIV dani Save Jremića

 

sabor saja jeremic

Na 14. Saboru frulaša i izvornog narodnog stvaralaštva „Dani Save Jeremića“ u Ražnju, u okviru centralne večeri ove manifestacije, organizovan je revijalni nastup najboljih frulaša Srbije.
Gosti večeri bili su Gordana Lazarević i braća Bajić, uz pratnju orkestra Branimira Đokića.  Nastupu frulaša, pevača i instrumentalista, prethodila je beseda i blagoslov episkopa kruševačkog gospodina Davida. Ističući da su „Dani Save Jeremića“ izuzetno važna manifestacija za Ražanj, predsednik opštine Dobrica Stojković izrazio je zadovoljstvo organizacijom trodnevnog Sabora.

Uz meštane, završnoj večeri Sabora, prisustvovali su brojni gosti, predsednici susednih opština, predstavnici vojske, javnog i političkog života Ražnja.
Prvog dana manifestacije, osim svečanog otvaranja, održano je takmičenje u starim sportskim disciplinama a otvorene su i izložbe domaće radinosti i KUD-a „Sava Jeremić“. Sinoć su pred brojnom publikom zajednički koncert održali KUD „Goša“ iz Smederevske Palanke i domaćini. Sinoćnjem zajedničkom koncertu prisustvovala je i unuka legendarnog frulaša Bratislava Kovačević koja je, kako sama kaže, veoma ponosna što se obeležavaju dani posvećeni njenom dedi.
Organizatori manifetsacije su Dom kulture i KUD „Sava Jeremić“, a pokrovitelji opština Ražanj i Ministarstvo kulture.